av Hansshow Admin . Aug 26, 2023

Tesla Autopilot: NHTSA's undersøgelsesopdatering

National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) nærmer sig afslutningen af sin omfattende undersøgelse af Teslas Autopilot-system. Denne undersøgelse blev indledt i lyset af bekymringer om Tesla-køretøjer, der kolliderer med udrykningskøretøjer i vejkanten, og den er siden udvidet til at omfatte en bredere vifte af sikkerhedsproblemer.

Undersøgelsens oprindelse

NHTSA's interesse for Teslas Autopilot-system blev pikeret af en række hændelser, herunder et fatalt nedbrud i Californien, der involverede en Tesla Model 3 sedan fra 2018. Denne hændelse blev ikke isoleret, da en anden undersøgelse var blevet åbnet af NHTSA i marts vedrørende et fatalt nedbrud af en Tesla Model S fra 2014 i Californien.

Ann Carlson, NHTSA-administratoren, informerede Reuters om, at offentligheden snart ville blive underrettet om undersøgelsens resultater. Hun understregede vigtigheden af, at chauffører forbliver årvågne, når de bruger avancerede førerassistentsystemer (ADAS) som Autopilot.

Con Fire PIO-TESLA CRASHED

Omfang og resultater

I august 2021 meddelte NHTSA, at det havde til hensigt at indlede en foreløbig undersøgelse af Teslas Autopilot-system, der dækker Tesla Model S-, X-, 3- og Y-køretøjer fra 2014 til 2021. I juni 2022 overgik denne foreløbige evaluering til en mere dybdegående teknisk analyse med fokus på Autopilotens funktionaliteter på tværs af 830.000 køretøjer.

I denne fase blev 191 nedbrud analyseret, hvilket afslørede mønstre, der gik ud over de oprindelige udrykningskøretøjshændelser. Heraf blev 85 afvist, og af de resterende 106 forelå der omfattende køretøjsdata for 43 sager. I 37 af disse viste data, at chauffører havde hænderne på rattet kort før ulykken.

På trods af Teslas administrerende direktør Elon Musks påstande om Tesla-køretøjers sikkerhed fortæller dataene en anden historie. Siden 2013 har der været hundredvis af dødsulykker, der involverer Teslas elbiler. Mindst 32 dødsfald i USA og tre i udlandet fandt sted, mens Autopilot var aktiv.

Offentlighedens opfattelse og bekymringer

Tesla promoverer Autopilot som en væsentlig sikkerhedsfunktion på sin hjemmeside. NHTSA-data fra 2022 modsiger imidlertid denne skildring og afslører 273 nedbrud, der involverede Autopilot mellem juli 2021 og maj 2022. Desuden viste lækkede data, at Tesla var opmærksom på over 3,000 kundeklager over Autopilot.

Teslas "Full-Self Driving" -funktion har også været under kontrol. På grund af bekymringer om systemets tilbøjelighed til at bryde trafiklove måtte Tesla tilbagekalde sin FSD Beta for næsten 363.000 køretøjer.

Utilsigtet accelerationsproblem

I en overraskende vending genåbnede NHTSA en undersøgelse af påstande om utilsigtet acceleration af Tesla-elbiler. En hvidbog fra en sikkerhedsforsker i Minnesota fremhævede en potentiel designfejl i Teslas inverter, der kunne forårsage utilsigtet acceleration. Dette papir fik NHTSA til at genoverveje sin tidligere holdning til spørgsmålet.

Konklusion:

Mens NHTSA afslutter sin undersøgelse, afventer bilverdenen sine resultater. Resultaterne kan få betydelige konsekvenser for Tesla og den bredere elbilindustri. Sikkerhed er fortsat altafgørende, og det er afgørende for både Tesla og tilsynsmyndigheder at sikre chaufførers og passagerers velbefindende.

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke offentliggjøres.

SUBSCRIBE

Sign up to receive the latest Tesla news and SpaceX news

Popular posts

Explore more