av Chris Adede . Oct 15, 2022

Tesla Model Y er Tysklands bedst sælgende køretøj

Tesla har overhalet Volkswagen i Tyskland. Den Texas-baserede elbilproducent er steget støt i Tysklands salgsdiagrammer. Model Y, Teslas nyeste bil, blev det bedst sælgende køretøj.

Tyskland er berømt for at være et udfordrende og vitalt marked at trænge ind på. Det er også et af de mest konkurrenceprægede markeder i Europa, hvor lokale bilproducenter som BMW, Volkswagen og Mercedes-Benz er i verdensklasse. På trods af dette meddelte elbilproducenten, at dens Tesla Model Y blev den samlede bedst sælgende bil i Tyskland.

I september 2022 detroniserede Model Y Volkswagen fra førstepladsen og blev den bedst sælgende bil i Tyskland. Dette er ikke en lille bedrift i betragtning af, at VW uden tvivl er en af de største bilproducenter i historien med en utrolig bred vifte af køretøjstilbud. Dette er et historisk øjeblik for Tesla og det tyske marked.

Tesla Gigafactory Texas

Billede Kilde: Tesla Gigafactory Texas

Så da Tesla registrerede 9.846 Model Y bare på en måned ifølge KBA Data var det ikke nogen lille bedrift for EV-producenten. Det samlede skift af bedst sælgende køretøjer var forårsaget af Tesla. Faktisk solgte det sine konkurrenter med en enorm margin.

Selvom det er rigtigt, at tyske bilproducenter som BMW, Volkswagen og Mercedes-Benz er i verdensklasse. Tesla har formået at slå dem alle, når det kommer til salgstal for deres nyeste model.

Det tyske marked er berygtet for at være svært at trænge ind på. Tesla er bestemt ikke fremmed for denne udfordring. Virksomheden har kæmpet for at få trækkraft i Tyskland, siden de kom ind på markedet der i 2014. Dette er ikke overraskende, da Tyskland er berømt for at være et udfordrende og vitalt marked at trænge ind på. Tesla har gjort det med succes før med deres Model 3. Men nu, hvor en lokal fabrik producerer Teslaer produceret i Tyskland, er elbilproducenten klar til at øge produktionen dramatisk.

Tesla solgte knap 40.000 biler sidste år. Nu hvor en lokal fabrik producerer Teslaer produceret i Tyskland, er elbilproducenten klar til at øge produktionen dramatisk.

I sidste måned blev en rapport afsløret, der indikerer, at Tesla har til hensigt at sælge 80,000 køretøjer i 2022. I juni 2022 annoncerede Tesla at nå 2000 køretøjer om ugen på sin fabrik i Berlin. Dette har hjulpet virksomheden med at bringe sig tættere på at blive den bedst sælgende bil på verdensplan. Det placerede også Tesla som den bedste EV-model på dette konkurrenceprægede marked:

Dataene har bragt Tesla tættere på at blive den bedst sælgende bil på verdensplan. På andenpladsen er Volkswagen Golf på 7095 enheder, hvilket er mindre end Model Y; Tiguan kommer på 3. pladsen med 5887 salg; Fiat 500 kommer i 4. position med 4517 og bag den er Opel Corsa på 4139 salgsenheder. Endelig i top 6 er Tesla Model 3, der gjorde det til top 10 med et salg på 3878 enheder.

 Official stats (KBA)

Billede Kilde: Officiel statistik (KBA)

Dette skift af bedst sælgende køretøjer var forårsaget af Teslas produktionsudvidelse på deres Berlin Berlin Gigafactory , som begyndte at fungere i år marts efter at have købt Grohmann Engineering.

Tesla Giga Berlin Billede Kilde: Tesla Giga Berlin

Andre faktorer såsom incitamenter til elbiler og en stigning i efterspørgslen efter elbiler frem for gasdrevne køretøjer i hele Europa på grund af bekymringer om klimaændringer kan have forårsaget stigningen i mere salg.

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke offentliggjøres.

SUBSCRIBE

Sign up to receive the latest Tesla news and SpaceX news

Popular posts

Explore more